sve kategorije
Vijesti

Koje su metode uporabe i namjena dvostrukih vijaka s dvostrukom glavom?

Vrijeme: 2022-11-04 Učitavanja: 10

Vijci su neodvojivi u našim životima. Obično se koriste na relativno velikim zgradama ili velikim strojevima. Iako vijci izgledaju jednostavno, vrlo su snažni. Ako stroj nema vijke s dvostrukom glavom, možda neće biti načina za rad. Vijci s dvostrukom glavom također su lakši za korištenje od drugih vijaka. Tipična uporaba je nezamjenjiva drugim vijcima, na primjer, kada se koriste za deblje spojeve. Ovi parovi vijci s glavom su vrlo važne.

Dakle, koja je metoda predstavljanja i standard vijaka, što ću detaljno objasniti iz polja za ukrašavanje u nastavku.

800.1

Kakav je oblik vijka?

Opći dvoglavi vijci izraženi su kao: M12? 00 GB / T901-88 (standard) 35 # / 35 # (materijal) razina 8.8 / 8 (razina modulacije) znači: promjer = 12 mm duljina = 100 mm GB / T901-88 je nacionalni standard.

Na primjer, obično se koristi M12 * 1.25. Ako su oba kraja istog navoja, M12-1.25 * L (duljina jednog navoja) -M12-1.25 * L (duljina jednog navoja) * L (ukupna duljina jednog navoja) može se izraziti kao: vijci s dvostrukom glavom . Ako postoji šest uglova u sredini, to se može izraziti kao: šesterokutni vijci s dvostrukom glavom.

800.2

Namjena i princip rada dvoglavih vijaka odnosi se na vijak većeg promjera, koji također može biti bez glave. Tipična primjena lokalnih sidrenih vijaka, ili sličnih sidrenim vijcima, kada se obični vijci ne mogu postići debelim spojem.

Specifikacije vijaka označene su specifikacijama navoja d=M12, nominalna duljina L=80 mm mm, stupanj izvedbe 4.8 jednake duljine vijci su u potpunosti označeni s: GB / T901M1280 803, vijci s dvostrukom glavom također su prikladni za veliku opremu i dodatke za biti instaliran. Na primjer, sjedište mehaničke brtve, okvir reduktora itd.

Nakon pričvršćivanja, zavrnite jedan kraj u tijelo, a drugi kraj maticu. Budući da se navoji mogu istrošiti ili oštetiti, prikladno je zamijeniti svornjacima s dvostrukom glavom. Koristite vijke s dvostrukom glavom kada je konektor vrlo debeo, a duljina vijka vrlo duga. Kada koristite dvoglave vijke u praktičnom radu, navojna veza će se olabaviti i izgubiti učinkovitost nakon opetovanog trenja.

Stoga je potrebno dobro obaviti posao održavanja vijaka u uobičajeno vrijeme. Kada neka velika oprema radi normalno, ako se ustanovi da je rad nestabilan ili se pojavi abnormalna buka, ali i da se na vrijeme zaustavi provjera. Obično je tijekom svakog perioda održavanja potrebno pažljivo pregledati novozamijenjene dvoglave vijke i druge dodatke prije upotrebe kako bi se izbjegli veći problemi. Sve dok znate ove specifične pojedinosti, shvatit ćete da postoji toliko mnogo vrsta dvoglavih vijaka.

800.3

Tako će im u budućnosti dobro doći potreba za kupnjom vijaka s dvostrukom glavom. Budući da postoji mnogo veličina i specifikacija ovih spojnica, ali postoje male razlike između svakog modela, ali uvijek se upoznajte s njima.

Ako trebate više informacija o vijcima s dvostrukom glavom, pronađite nas putem podataka za kontakt u donjem lijevom kutu.